keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

Karjalanpiirakat


Alkoi hirmuisesti tehdä mieli karjalanpiirakoita ja niitä ei ollut pakkasessa niin piti sitten tehdä itse :) viimeksi tein näitä yläasteen kotitaloustunnilla!
*
Ainekset:
*
Kuori:
2 dl vettä
1 tl suolaa
1 ja 1/2 dl vehnäjauhoja
4 dl ruisjauhoja
*
Täyte:
5 dl vettä
3 dl riisiä
1 l maitoa
1 ja 1/2 tl suolaa
(1 rkl voita)
*
Voiteluun:
2 dl kiehuvaa vettä
50 g voita
*
Valmistus:
*
Keitä täytteeksi riisipuuro eli kiehuvan veteen riisit, sitten kun vesi on haihtunut suurimmaksi osaksi kaada maito. Lopuksi mausta suolalla ja anna jäähtyä.
*
Sekoita vesi, suola ja jauhot ja vaivaa notkeaksi taikinaksi.
Muotoile taikinasta tanko ja jaa se 25-30 osaan.
*
Pyöritä palat palloiksi ja painele ne litteiksi kakkaroiksi. Peitä muovikipolla.
Ajele kakkarat piirakkapulikalla ohuiksi, pyöreiksi piirakankuoriksi.
Käytä runsaasti ruisjauhoja.
*
Pinoa kuoret limittäin pöydälle ja ripottele jauhoja väliin. Peitä muovikipolla, ettei taikina kuivu. Levitä kuoret leivinpöydälle ja pyyhkäise ylimääräiset jauhot molemmilta
puolilta. Levitä täytettä tasaiseksi kerrokseksi
*
Ummista piirakat poimuttamalla reuna sormin täytteen päälle.
Paista 275-300 asteen lämmössä noin 15 minuuttia.
*
Kasta piirakat vesi-voiseokseen ja pane ne kulhoon.
peitä leivinliinalla ja anna hautua pehmeiksi.
*
Tarjoa lämpiminä munavoin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti