lauantai 20. kesäkuuta 2009

Crème brûlée {paahtovanukas}


Tämä vanukas sulattaa paatuneimmankin pehmeällä maullaan ;) ja tämä on todella helppo!!

4 annosta

Ainekset:
2 dl kuohu- tai vispikermaa
1 1/2 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
3 keltuaista
3/4 dl sokeria
*
Kuumenna kerma ja maito kiehuvaksi paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Nosta sivuun siksi aikaa kun valmistat loput.
*
Erottele kananmunista keltuaiset kulhoon. Lisää sokeri ja vatkaa seos vaahdoksi.
*
Kaada kermamaito vaahtoon siivilän läpi. Sekoita seosta sähkövatkaimella pienimmällä teholla ja jaa se mataliin uuninkestäviin annosvuokiin
*
(seoksen vaahto hämää määrää joten kaada jokaiseen vuorollaan ettei vensimmäiseen vuokaan tule pelkkää vaahtoa)
*
Peitä vuoat foliolla ja nosta ne reunalliselle uunipellille. Kaada pellille mahdollisimman kuumaa vettä vuokien puoliväliin saakka. Varo, ettei vettä pääse seokseen. Kypsennä 150 asteessa uunissa (kiertoilmauuni 120 astetta) 50-60 minuuttia, kunnes seos on hyytynyt. Nosta vuoat pelliltä, anna jäähtyä ja hyytyä kunnolla, vaikka seuraavaan päivään.
*
Juuri ennen tarjoilua viimeistele vanukkaat ripottamalla fariinisokeria päälle ja paahda uunissa grillivastuksella tai ruuan valmistukseen tarkoitetulla kaasupolttimella. Itse käytän poltinta.

5 kommenttia:

  1. Säilyvät jääkaapissa hyvinä :)

    VastaaPoista
  2. säilyvät ja omasta mielestäni ovat jopa parempia parin päivän jälkeen :)

    VastaaPoista
  3. Haittaako, jos vanukkaita ei viimeistele grillivastuksella tai polttimella, jos näitä vempaimia ei keittiöstä löydy?

    VastaaPoista
  4. Joo kyllä nämä herkut menee ihan sellaisinaankin. Oman rapsakan lisänsä se karamellikerros antaa, mutta ei tule ongelmia ilmankaan :)

    VastaaPoista
  5. Kannattaa kokeilla tehdä appelsiini bruleeta sama ohje lisäät vain yhden appelsiinin kuoren (raastat sen) ja puristat appelsiinistä mehun n 1 dl (jätä maito pois ohjeesta) ja sit syödä valmiin bruleen toffejäätelön kanssa, se on niin hyvää, söin sitä yhdessä ravintolassa :)

    VastaaPoista