keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

Banoffee torttu


Tämän idea lähti elämä makeaksi blogilta. Löysin omasta leipomuskirjastostani kuitenkin vastaavanalaisen herkun, mutta päätin koittaa tätä versiota ensin.
*
Ainekset:
*
Pohja:
200g tai 250g domino-keksejä jos jaksaa raapsutaa sen täytteen pois
taikka suklaadigestive-keksejä
100g voita
*
Täyte:
397 g kondensoitua maitoa
2 banaania
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
kaakaojauhetta
*
Murskaa keksit jauhoksi ja sekoita sula voi keksijauhoon. Pingota irtopohjaisen vuuan (n. 18cm halkaisija) pohjan päälle leivinpaperi ja painele keksimurska niin tiiviisti pohjaan kuin saat. Laita jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeetäytettä.
*
Eli kondensoitua maitoa saa mm. stokkalta ja se on sellainen jännä säilyketölkin näköinen purkki.
Poista etiketit ja laita tölkki kiehuvan veteen kiehumaan hiljakseen 3 tunnin ajaksi. Tänä aikana purkkiin tiivistyy tarvitsemaasi toffeeta.
*
kun purkki on kiehunut 3 tuntia avaa se ja kaada täyte keksi pohjan päälle. Laita jäähtymään jääkaaappiin n. tunniksi. Jäähdyttelyn jälkeen viipaloi 1 banaani toffeetäytteen päälle. Tässä kohtaa kannattaa otta vuuan irtoreunat pois ja asetella herkku tarjoilulautaselleen.
*
Vatkaa kermavaahto ja mausta se vanilijasokerilla. Levitä kermavaahto banaanikerroksen päälle. Viimeistele torttu vielä banaansiivuilla kermavaahdon päällä ja hunnuta kaakaojauheella. Banaaniviipaleet kannattaa kastaa sitruuna mehuun, jotta ne eivät tummu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti