keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Uunilohta, Lohkoperunoita ja Katkarapudippiä

Laita lohi vuokaan, mausta pippurilla ja suolalla. Asettele sitruunan siivuja lohen päälle, jottei se kuivu liikaa uunissa. Paista n. 25 minuttia 225 asteessa.
*
Tee Katkarapu dippi. Yksi purkki ranskankerma ja ruokalusikallinen maustamatonta tuorejuustoa sekä oman maun mukaan sulatettuja ja valutettuja katkarapuja. Mausta Reippaasti paprikalla ja lisää tilliä. Laita jääkaappiin n. tunniksi, jotta maku voimistuu.
*
Lohen tultua uunista laita tilalle lohkoperuant. Pese perunat ja pilko ne kuorineen pitkittäissuuntaan lohkoiksi. Öljyä ja suolaa ne ja asettele sitten pellille. Laita uuniin n. 20-30 minutiksi 225 asteiseen uuniin paistumaan.
*
Tarjoile lämpiminä katkarapudipin kera

1 kommentti:

  1. sairaan hyvää toi dippi. Ja kun lohi oli uunissa niin sitruuna vaan tuoksu koko talossa:)

    VastaaPoista