torstai 17. syyskuuta 2009

Suklaa-Kuningatar

Tämä kakku varastaa jokaisen vieraan huomion ja antaa ruhtinaallisen makuelämyksen! :)
*
Ainekset:
*
Pohja:
*
175g voita
2 dl hienoasokeria
4 munaa
2½-3 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
2 rkl kaakaojauhetta
50 g tummaa suklaata sulatettuna
*
Täyte:
*
4½ dl kuohukermaa
375 g tummaa suklaata paloina
*
Reunaan 200g tummaa suklaata
*
vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja vatkaa jokainen hyin. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja siivilöi mukaan taikinaan. Taikina on raskasta joten sitä ei sekoittaessa
tarvitse varoa vaan jauhot voi reippaasti sähkövatkaimella vatkata.
*
Lisää lopuksi 50 g sulatettua suklaata ja kaada taikina sitten kakku vuokaan (halkaisija 20 senttiä) ja paista uunissa 180 asteessa noin 60 minuuttia.
*
Kakun ollessa uunisa valmista täyte. Kuumenna kerma kattilassa ja lisää suklaanpalat kuumaan kermaan koko ajan sekoittaen kunnes suklaa on täysin sulanut. laita täyte jääkaappiin viilentymään.
*
Vatkaa täyte kun kakku on täysin jäähtynyt. Leikkaa kakku kahteen kerrokseen ja käytä täytteestä n. 2/3 kakun sisään (MUISTA KOSTUTTAA KAKKU!). Lopulla kuorrutteella sivele ohut kerros kakun päälle ja pursota haluamasi tavalla. Levitä täytettä ohuelti myös reunoille.
*
Suklaareunus on tehtävä heti kun kakku on täytetty, sillä täyte toimii sen "liimana". Eli sulata suklaa ja kaara se foliolla peiteltyyn tajottimeen suorakaiteen muotoiseksi. Laita tarjotin mieluitn pakkaseen tai talvisin uloskin riittää. Leikkaa kovettunut suklaa kahteen osaan ja tasoit reunoja.
*
Tuo tarjotin jälleen lämpimään ja irrottele suklaaosia varovasti tarjottimesta folioiden kanssa. Suklaan lämmetessä siitä tulee taipuisaa ja pystyt muotoilemaan sitä kakun mukaan. Lopuksi irrota foliot ja tarjoile! ;)

4 kommenttia:

  1. VAUDE MIKÄ KAKKU! Mielettömän upea koristelu!

    VastaaPoista
  2. Aivan ihanan näköinen kakku!! :) Kumpi on mielestäsi herkullisempi, tämä vai sinun suussa sulava suklaa kakku? Mietin tässä vain kumpaa tekisin omille 20 vuotis synttäreilleni. :)
    Kumpi on helpompi? Oliko tämän reunus vaikea tehdä?

    VastaaPoista
  3. Hei ja olen tosi pahoillani, että kesit näin kauan vastata. Google jostain syystä oli poistanut blogini omalta tililtäni ja sen kanssa oli hiukan tapeltavaa. Ja kyllä tämä on omasta mielestäni paljon parempi kakku :) reunusta ei ole vaikea tehdä, päin vastoin!

    VastaaPoista