lauantai 20. kesäkuuta 2009

Suussa sulava suklaakakku

Tämä oli uusi kokeiluni ja onnistui mielestäni ihan kiitettävästi vaikkakin tuo kuorrute oli aika hankala :)

Ainekset
Pohja:
4 kananmunaa
1 dl sokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
3 dl kuohukermaa
1 dl hunajaa
1,5 dl kaakaojauhetta
Kuorrutus:
150 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
*
Pohja: Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kaakao- ja leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos siivilän läpi munavaahtoon. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun täytekakkuvuokaan ja paista kypsäksi 180 C uunissa. Paistoaika riippuu ihan siitä, kuinka kovan pohjan haluaa. Itse pidin vain 45 minutti ja silti tuli aika kuivan oloinen eli kannattaa tarkkailla tiiviisti.
*
Täyte: Mittaa kulhoon kerma, hunaja( kannattaa käyttää juoksevaa hunajaa ) ja kaakaojauhe. Sekoita sähkövatkaimella varovasti kiinteäksi kreemiksi. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja täytä välit kaakaotäytteellä. Tasoita reunat.
*
Kuorrutus: Kiehauta kerma, lisää suklaa ja sekoita tasaiseksi. Kun seos jäähtyy, kaada se hitaasti vähitellen kakun päälle. Anna jäähtyä jääkaapissa ennen tarjoilua.
Kuorrutteen levitysvaihe vaatii jonkin verran tarkkutta, joten se pitää tehdä todella rauhallisesti.
Reseptin bongasin netistä ruokalan sivuilta :)

3 kommenttia:

  1. namnam!!!!!!!!!!!! ihanan näköstä. meijän tietsikan ruutu on kuolassa.
    t.heidi

    VastaaPoista
  2. Eikä mitä kaikkia ihania herkkuja täällä on! Leivontakärpänen puras kyllä niin, että huomenna on pakko testaa jotain näistä!! :) t.aino

    VastaaPoista