keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Porkkanakakku







Tämä kaunotar kannattaa valmistaa päivä tai pari ennen tarjoilua, jotta kuorrute ehtii vetäytyä.
*
Ainekset:
*
1 ja 1/4 dl sokeria
1 ja 1/4 dl fariinisokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
1tl - 1 rkl kanelia
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vanilijasokeria
ripaus kaardemummaa
4½ dl porkkanaa hienoksi raastettuna
1 dl öljyä
2 kananmunaa
*
Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
¾ dl  tomusokeria
¼ tl vaniljasokeria
1dl kermavaahtoa




Ohje:
*
Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla 20 x 30 cm kokoinen uunivuoka. Sekoita kuivat aineet kulhossa.
Sekoita porkkanaraaste ja öljy joukkoon.
*
Vatkaa kananmunat yksitellen sähkövatkaimella taikinaseokseen.
Jatka vatkaamista keskinopeudella pari minuuttia.
Kaada taikina vuokaan ja paista noin 40 minuuttia.
Jäähdytä kunnolla.
*
Vatkaa kuorrutteesta tuorejuusto, tomu- ja vanilijasokeri keskenään. Kerma vatkataan omassa kulhossa kunnolla. Lopuksi tuorejuusto yhdistetään kermavaahtoon. Ensin puolet ja sitten loput. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja koristele mielesi mukaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti