lauantai 1. elokuuta 2009

Mansikkaraparperipiirakka vanilijakastikkeella

Ainekset:
*
pohja:
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
1 muna
½ dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
*
Täyte:
5 dl viiipaloituja mansikoita
4-5 dl raparperia
3 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
*
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Levitä pilkotut raparperit ja viipaloidut mansikat voideltuun vuokaan ja ripottele 3 rkl sokeria niiden päälle. Jos mansikat ovat suuria ja mehukkaita, kannattaa ripotella myös perunajauhoja, jotta piirakasta ei tulisi liian kostea.
*
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää muna ja maito sekä jauhot, joihin on sekoitettu vaniljasokeri ja leivinjauhe. Levitä sitten taikina vuokaan mansikoiden ja raparperin
päälle. Taikina ei ole juoksevaa, joten levittäminen voi tuntua melko haastavalta. Riittää, että
taikinaa on raparperien ja mansikoiden päällä joka kohdassa, sillä kuunmetessaan taikina valuu
pohjalle täyttäen kaikki välit.
*
Laita piirakka uuniin n. 30-40 minuutiksi
Tarjoile vanilijakastikkeen ja vaikkapa mansikoiden kera.
*
Vanilijakastike:
4 dl maitoa
1 kananmuna
1 rkl perunajauhoja
3 rkl sokeria
2-3 tl vanilijasokeria
*
Vatkaa kylmä maito, muna ja perunajauhot kattilassa niin, että munan rakenne rikkoutuu täysin.
Kuumenna seosta välillä hämmentäen niin kauan, että seos sakenee ja rakenne paksuuntuu. Älä kiehauta.
Siirrä kstike muovikulhoon ja muovikulho kylmään veteen. Lisää sokeri ja sekoita välillä, kunnes kastike jäähtyy. Lisää lopuksi vanilijasokeri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti